diumenge, 23 de novembre del 2014

La veritat sobre el cas de Harry Quebert


Títol: La veritat sobre el cas de Harry Quebert
Autor: Joël Dicker
Pàgines: 680
Idioma : català

No havia sentit a parlar de la novel·la i encara menys de l'escriptor. Fou l'amiga Montse Coll que em va suggerir que l'havia de llegir i que m'agradaria.

És una novel·la que ha tingut en mi un procés de menys a més i també sensacions rares. Si fos impacient no sé si hauria passat més enllà del tercer o quart capítol, però la confiança de ser recomenada m'ha fet persistí.

I els últims 10 capítols han estat trepidants, intensos, misteriosos... com a mínim he passat per tres moments que creia que ja havia arribat al final i em sobtava que encara quedessin 100 pàgines, i no, encara no havia arribat al desenllaç. I el final, quedes descol·locat, com potser que aquells dos... no ho faré!

M'hi jugo un pèsol que en els pròxims anys en veurem la versió cinematogràfica, en té tota la pinta.

Una altra dada és com l'èxit ha arribat a l'edat de 27 anys, crec haver llegit que La veritat sobre el cas de Harry Quebert és la segona novel·la de l'autor. Esperem que no es compleixi la profecia que es cita en el llibre de que un escriptor únicament escriu un llibre que valgui la pena al llarg de la seva vida.

"Som al 2008. En Marcus Goldman, l'estrella més jove de les lletres americanes, no aconsegueix escriure la seva segona novel·la. Però en plena crisi d'inspiració li arriba la notícia: el seu amic i antic professor a la universitat, l'escriptor de culte Harry Quebert, és acusat d'haver assassinat, fa molt de temps, una noia de 15 anys amb qui va mantenir en secret una relació amorosa quan ell en tenia 34"


Joël Dicker va nèixer a Ginebra el 1985. Els estudis no eren lo seu i amb 10 anys va fundar una revista La Gazette des Animaux (La revista dels animals). Gràcies a aquesta revista va rebre el Prix Cuneó a la Protecció de la naturalesa i fou nombrat l'editor jefe més jove de Suïssa.

El llibre La veritat sobre el cas de Harry Quebert va ser reconegut amb el Grand Prix du roman de l'Académie française el 2012, premi literari creat el 1918 per l'Academia Francesa.

Llibre no disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada