diumenge, 26 d’octubre del 2014

La cançó del missioners, John La Carré


Títol: La cançó dels missioners
Autor: John Le Carré
Pàgines 361
Idioma: català

Ni molt menys la millor novel·la de John Le Carré, ni tampoc la segona... Una més de les moltes que l'autor ha escrit i que es poden considerar molt normaleta.

"Bruno Salvador, Salvo per als amics i enemics, és un fill d'un missioner catòlic irlandès i d'una congolesa. Educat a l'escola de la missió i ja més gran en un discret santuari per a nens a Roma, als vint-i-nou anys Salvo ha acabat convertint-se en un reconegut intèrpret de les llengües minoritàries africanes.

A mesura que el seu prestigi professional va creixent, creix també la seva relació amb una famosa periodista blanca, amb qui s'acaba casant. Reclutat pels serveis d'intel·ligència britànics, Salvo és enviat a una reunió secreta entre financers occidentals i homes de la guerra congolesos, en el qual haurà d'interpretar els assumptes més foscos de la recent desvetllada consciència africana."

Una vegada més Le Carré denuncia com els subterranis dels estats moltes vegades defensen els interessos individuals i no col·lectius. Segurament que una vegada més la ficció supera en escreix la realitat. En mans de qui estem?


També la podeu trobar en el bloc NOVEL·LA NEGRA, POLICÍACA I DE INTRIGA


Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada