diumenge, 5 d’octubre del 2014

El jardín olvidado, Kate Morton


Títol: El jardín olvidado
Autora: Kate Morton
Pàgines:
Idioma: castellà

Fantàstica! Una novel·la per disfrutar. Descriu les relacions de "casta" d'una família noble i la resta d'habitants de la Londres de principis del segle XX. També queden ben descrites les dinàmiques d'encobriment de "les parts fosques" de les famílies amb l'únic objectiu de preservar la seva imatge social.

La sinopsi del llibre, sense pretendre fer un spoiler, és la següent:  A la edad de 21 años, Nell descubre que cuando era niña, se encontraba sola en un barco rumbo a Australia, y que el padre que había amado durante todos estos años, no es más que el jefe de puerto que la encontró cuando llegó a Australia desde Londres.
A pesar de que la amaba como su propia hija, Nell en su desesperación, se embarca en una búsqueda de auto-descubrimiento, que le lleva a la mansión Blackhurst, frente a la costa de Cornualles. Es aquí donde Nell comienza a reconstruir su historia, a conocer la verdad sobre sus orígenes, y a desenterrar los secretos de la familia Mountrachet.
Al descubrir a medias su pasado, decide volver a Australia para arreglar sus asuntos con la finalidad de mudarse definitivamente a Tregenna, el pueblo donde se crió en su pasado.
Sin embargo, es la nieta de Nell, Casandra, quién sufre sus propios problemas de abandono, que acaba de viaje de Nell y descubre el secreto más oscuro de la familia. Después de heredar el inesperado "Cliff Cottage", en los terrenos de Blackhurst Manor y su jardín olvidado, Cassandra poco a poco encuentra las piezas que faltan de la historia de Nell que conducen a su descubrimiento propio.
La inspiració del llibre parteix d'una part de la biografia familiar de l'autora, Kate Morton. Ella també tenia una àvia que als 21 anys es va assabentar que no era filla biològica dels seus pares i va guardar el secret fins que el va explicar a les seves tres filles quan aquestes ja eren adultes.

Una de les relacions personals que he fet llegint el llibre és sobre el lloc on està ambientat. Què tindrà Cornualles de màgic
Costa de Cornualles, Regne Unit
ja que ja són dos els llibres, i tots dos realment esplèndids, on aquests paratges són inspiradors de novel·les. L'altre llibre molt recomanable on la trama esdevé en el mateix context geogràfic és Los buscadores de conchas de Rosamunde Pilcher.



També podeu trobar el llibre en el bloc LITERATURA CONTEMPORÀNIA DEL SEGLE XX

Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada