dimarts, 23 de setembre del 2014

Maradentro, Alberto Vázquez-Figueroa


Títol: Maradentro
Autor: Alberto Vázquez-Figueroa
Pàgines: 253
Idioma: castellà

Finalment, l'última entrega de la saga de la família Perdomo. Océano, Yaiza i Maradentro han estat els companys literaris d'aquest estiu 2014. Dels tres, aquest últim potser és el que genera una temàtica més fantasiosa i menys real, i al meu entendre més aburrida que els dos primers. Una de les crítiques dels seguidors de la saga és el fet de no finalitzar la triologia amb la tornada dels protagonistes a les seva Lanzarote natal. Hauria estat bé!

Un cant a la família. Crec que en el fons de la història, Alberto Vázquez-Figueroa, ressalta els valors familiars caracteritzats pel respecte entre els seus membres, l'estimació incondicional mútua, la unió... Potser, en algun moment, viscuts amb un punt de dogmatisme que dificulta l'emancipació d'algun dels seus membres.

Sobre el cognom Perdomo, el seu significat és de "home prudent", i s'atribueix a Juan de Arriete que el 1402 va ser un dels membres destacats de la reconquesta de les Illes Canàries. La seva funció de jutge administrador de l'illa amb una certa habilitat li va donar el sobrenom d'origen francès "prud hom", essent conegut per Juan Perdomo. És possible que Vázquez-Figueroa esculli aquest cognom per ressaltar el perfil honest que caracteritza a tota la família Perdomo.

Per més informació sobre la saga i l'autor consultara a l'entrada Océano.

També podeu trobar el llibre en el bloc LITERATURA CONTEMPORÀNIA DEL SEGLE XX



Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada