dimecres, 18 de juny del 2014

Océano, Alberto Vázquez-Figueroa


Títol: Océano
Autor: Alberto Vázquez-Figueroa
Pàgines: 352
Idioma: castellà

És la primera vegada que llegeixo Vázquez-Figueroa i reconec que m'ha sorprès i enganxat. I tinc feina per estona. Océano és el primer llibre d'una triologia on el segueixen Yáiza i Maradentro.

La trilogia és la biografia de la família Perdomo. Una família de Lanzarote obligada a emigrar a sud-amèrica per un assessinat comès per un dels fills en defensa d'una agressió a la seva germana. Ambientada en l'Espanya de la postguerra, on els afins al règim franquista podien fer i desfer com volien amb la mirada cega de la guàrdia civil.

Alberto Vázquez-Figueroa Rial va nèixer a Santa Cruz de Tenerife tres mesos més tard de l'inici de la Guerra Civil Espanyola. És un novel·lista amb més de vuitanta novel·les escrites.

Amb un any acabat de complir, la seva família va haver d'exiliar-se a l'Àfrica Espanyola per motius polítics, ja que el seu pare fou republicà socialista i empresonat.

Una de les característiques que fan d'aquesta persona un novel·lista atípic és la seva condició d'inventor. Va inventar un sistema per potabilitzar l'aigua de mar per pressió i alhora generar energia elèctrica.

També podeu trobar el llibre en el bloc LITERATURA CONTEMPORÀNIA DEL SEGLE XX



Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada