dissabte, 10 de maig del 2014

El cervell de Kennedy, Henning Mankell


Títol: El cervell de Kennedy
Autor: Henning Mankell
Pàgines: 344
Idioma: català

És la primera vegada que llegeixo un Mankell i des de fa molt de temps una novel·la pseudopolicíaca. L'experiència ha estat agradable, lectura ràpida i una trama prou inquietant com per mantenir-me enganxat al seient del tren. 

Diuen els seguidors de l'escriptor que aquesta no és ni molt menys la seva millor novel·la. Quin encert que he tingut! començar un escriptor llegint la seva novel·la menys esplèndida i que m'hagi agradat, em depara a una experiència que pot ser l'òs...

Com faig amb cada primer llibre que llegeixo d'un escriptor m'agrada endinsar-me en la història personal del mateix. Henning Mankell és suec, nascut a Estocolm. Als 16 anys abandona els estudis i forma part de la tripulació d'un vaixell mercant. No és fins els 19 anys, quan deixa l'aventura marítima, que comença a fer les primeres incursions en el món del teatre, primer com a actor i després com a autor. El 1991 escriu la seva primera obra literària Assassins sense rostre (Tusquets editors).

El 2006 rep el premi Pepe Carvalho concedit per l'Ajuntament de Barcelona.

Des de 2013 que no es publica cap treball de Henning Mankell que el 2014 va comunicar que patia un càncer.

Com ja va fer John le Carré en El jardidiner fidel, eEl cervell de Kennedy Mankell s'endinsa en la denúncia de la industria farmacéutica, de com aquesta experimenta amb els medicaments per trobar una patent. Com la industria es beneficia dels pobres de les societats pobres per provar medicaments per després ser venuts al primer món amb garanties de curació. En aquest cas la SIDA esdevé el punt de mira de la denúncia.

També podeu trobar el llibre en el bloc LITERATURA CONTEMPORÀNIA DEL SEGLE XX



Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada