dimecres, 11 de gener del 2012

La història d'Edgar Sawtelle, David Wroblewski


Català, 620 pàgines.

Apassionant novel·la trobada en la Llibreria Martina (carrer nou, 103 de Vic).

És l'opera prima del seu autor del qual fins a la data no se'n coneix cap altra novel·la. D'estaca els nombrosos comentaris de la crítica lloant-la com una de les millors novel·les americanes (que ja és dir!). Ha estat traduïda a més de 25 idiomes.

La història gira entorn d'una família, de l'amèrica profunda, que es dedica, des de fa tres generacions, a la cria de gossos. L'Edgard Sawtelle és un nen mut, fill de la Trudy i en Gar, que viu en la granja on el seu avi va iniciar la criança i ensinistrament d'un gossos que destaquen per la seva lleialtat. L'Edgard compagina els seus estudis amb l'atenció a les cries petites de gossos. Malgrat comunicar-se a través dels signes esdevé un expert en l'ensinistrament. La vida de l'Edgard és idíl·lica fins que apareix el seu oncle Claude, germà del pare amb qui manté una relació estranya basada en l'enveja. L'arribada d'aquest oncle precipita una sèrie d'esdeveniments que canvien el rumb de la vida de l'Edgard.

Tot i que la novel·la manté fases d'interès (mantenir la intriga durant les 620 pàgines només ho sap fer Dan Brown), la primera part i l'última són les més interessants.

També el podeu trobar en el blog LITERATURA CONTEMPORÀNIA DEL SEGLE XX


Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada