dilluns, 16 de gener del 2012

El món de Sofia, Jostein Gaarder

Català, 492 pàgines.

Sofia Amundsen és una nena de 14 anys que viu en un poblet de noruega. Un dia, tornant de l'escola, obre la bústia i hi troba una carta a nom seu sense segell. Dins del sobre hi havia un paper que deia Qui ets?.

Aquest és el començament intrigant d'una novel·la sobre la història de la filosofia occidental. Sofia farà un viatge acompanyada d'un personatge misteriós que la portarà a conèixer des dels pre-socràtics fins a Sartre, passant per Plató, Aristòtil, Jesús, sant Agustí, Galileu, Descartes, Hume, la il·lustració, Kant, el romanticisme, Hegel, Marx, Darwin o Freud.

Jostein Gaarder, va nèixer l'any 1952, és professor d'història de les idees i de la filosofia. El món de Sofia no és el seu únic llibre, però si el que li dóna un reconeixement internacional. Traduït a més de 53 llengües i amb més de trenta milions d'exemplars venuts. El 1992 va rebre el Premi Europeu de Literatura Juvenil.

És un dels llibres que l'Arnau, el meu fill, va agafar de petit i va guixar. Desitjo que algun dia, mogut per aquesta curiositat, s'atreveixi a llegir-lo.

El 1999 el director Erik Gustavson se li va encarregar la versió cinematogràfica veure fitxa tècnica i crítica

Una lectura molt recomanable!

També el podeu trobar en el blog PENSAMENT

Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada