dilluns, 19 de desembre del 2011

Els homes que no estimaven les dones, Stieg Larsson


Català, 625 pàgines.

Què poder dir que no s'hagi dit sobre aquesta trilogia d'Stieg Larsson. En l'únic que no ens podem posar d'acord és amb si el primer és millor que els altres o el tercer té una trama molt més tècnica que la resta. Perquè la qualitat de la narració i l'interès de la seva trama són, avui en dia, indiscutibles.

Reprodueixo l'explicació de la Viquipèdia "Es tracta d'una novel·la negra amb elements de corrupció política, espionatge industrial, intrigues familiars, secrets i mentides. És el primer llibre de la trilogia Millennium, que continua amb La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina i La reina al palau dels corrents d'aire. L'autor va entregar les tres novel·les alhora a la seva editora, tres mesos abans de morir d'una sobtada crisis cardíaca, el 2004, i mai no ha conegut l'èxit que ha tingut la seva obra. El 2005 es va publicar per primera vegada en suec i en el 2008 en català. Només en català se n'han fet 14 edicions des del maig de 2008 fins al juliol de 2009"


L'any 2009 el director suec Niels Arden Oplev va portar la novel·la al cinema amb actors protagonistes com Michael Nygvist, en el paper de Mikael Blomkvist, i Noomi Rapace, en el de Lisbeth Salander.

Els americans (ells sempre són millors!), no contents amb la versió sueca, han versionat la novel·la que s'estrenarà a la gran pantalla el proper gener'12. El director David Fincher amb els actors Daniel Craig (l'últim agent 007) i Mara Rooney.

També el podeu trobar en el blog de NOVEL·LA NEGRA, POLICÍACA I DE INTRIGA 


Llibre disponible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada